6 store løsninger

11.478 sider, 120 web redaktører, 102 unikke formularer,
71 subsites, 124 forsider, 1 samlet CMS

Kræftens Bekæmpelse - Cancer.dk

11.478 sider
120 web redaktører
102 unikke formularer
71 subsites
124 forsider
1 samlet CMS

Konform har over de sidste to år leveret 6 store løsninger til Kræftens Bekæmpelse. Løsninger der understøtter deres behov for formidling af forskelligt indhold til forskellige målgrupper, og som gør redaktørerne i stand til at oprette nye kampagnesites på 5 minutter. 

... og nårh ja, så har vi sørget for, at de mere end 11.478 sider er migreret til konsekvente designrammer i det nye CMS.

En stor organisation

Kræftens Bekæmpelse behøver ingen grundig introduktion, og formålet ligger i navnet. Kræftens Bekæmpelses fornemmeste opgave er at formidle viden om kræft, og her spiller websitet en meget central rolle. 

En klar vision

Efter 12 år på Microsofts CMS-platform var visionen klar, da Kræftens Bekæmpelse og Konform indledte samarbejdet for ca. 2 år siden; en skræddersyet og ambitiøs platform, der også kan rumme øvrige løsninger, fx kampagnesites og webshop.

Omfattende krav

Visionerne blev i samarbejde til krav og her et lille udpluk: forbedret brugeroplevelse i forhold til søgning og visuel identitet, integration mod backoffice systemer, automatisering af arbejdsopgaver i kundeservice, oprydning i eksisterende skabeloner og kode for at optimere performance og sikkerhed, mobilversion m.m.

Integration mod Dialog Dynamics...

Cancer.dk er koblet tæt op mod Kræftens Bekæmpelses CRM-system 'Dialog Dynamisc'.

Dialog Dynamics håndterer alle brugerdata, medlemsinformationer, nyhedsbrevtilmeldinger og genkendelse af brugere og grupper, der arbejder og tilgår løsninger på tværs af Kræftens Bekæmpelses systemer.

... og Maconomy

ERP-systemet 'Maconomy' håndterer varer og lagerstatus samt ordrebehandlinger bl.a. via de mange forskellige betalingsformularer, kursustilmelding, webshop køb og online indsamlinger, som er en del af cancer.dk

”I får det, som I vil have det”

Et hyppigt hørt udsagn fra Konform i vores samarbejde om at løfte cancer.dk over på en ny, fremtidssikret platform. Udsagnet rummer essensen af den super-agile måde løsningen er blevet til på, både i detaljen og på de store linjer. Men misforstå ikke. Det sker ikke uden kontant modspil, kreative løsningsforslag og konstruktiv dialog. Og det sker heller ikke uden den største respekt for den mest sensitive målgruppe af dem alle, nemlig kræftpatienterne og deres pårørende.


Tor Øyan

Chefkonsulent, Kræftens Bekæmpelse / Kommunikation

Design

Det kan være en udfordring at holde et konsekvent design på tværs af over 11.000 sidevisninger og +70 kampagnesites, der samtidig skal fremstå individuelle. Det kræver stramme designrammer i et særdeles fleksibelt CMS. 

Samlende

For at stå endnu stærkere på de digitale platforme er det naturligt for Kræftens Bekæmpelse at samle og ensarte på tværs af et ellers broget digitalt landskab. 

Fleksibelt

De mere end 80 kampagnesider skal naturligvis have hver sit individuelle udtryk. Konform har derfor udbygget CMS'et med mulighed for hurtigt at opbygge de enkelte kampagnesites med eget stylesheet og bannere.

Effektivt

Kræftens Bekæmpelse har hidtil været afhængig af en længere proces med udvikling af nye formularer, kampagnesider og subsites. Den nye løsning springer disse processer over og giver den enkelte redaktør mulighed for selv at oprette og samle sider og subsites.

Mobil visning

Mobil trafik på nettet er hastigt stigende. Derfor er det naturligt, at Kræftens Bekæmpelses digitale tilstedeværelse også kan tilgås mobilt.

Mobilt design

En stor del af indholdet på cancer.dk skal bruges andre steder end foran en stationær computer. Om man er i køkkenet og søger inspiration blandt de mange opskrifter eller man skal undersøge behandlingsinformation fra sin hospitalsseng, er det naturligt, at man kan tilgå informationerne fra sin mobil.

Med tusindvis af sider, samt en menustruktur i 7 niveauer lå der en stor udfordring i at gøre mobiloplevelsen ligeså intuitiv og meningsfuld som den oplevelse brugerne er vant til på cancer.dk. 

Konform løste udfordringen med en en helt ny type off canvas menu, der giver mulighed for at bevæge sig ubesværet ned gennem menustrukturen og stadig se de meningsbærende mellemsider. 

Hele mobilinterfacet er designet fra bunden, og i CMS'et er der mulighed for at uploade mobilspecifikke billeder, bannere og ikoner.