Center for Boligsocial Udvikling

Center For Boligsocial Udvikling arbejder for at styrke den boligsociale indsats i landets udsatte områder. Her spiller den samlede kommunikation til relevante parter en meget central rolle. Ønsket var et facelift, og resultatet blev en ny visuel identitet med nyt logo, en responsive website løsning og designguidelines til tryksager. 

Kunden

Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) er et landsdækkende videnscenter, som arbejder på at styrke de boligsociale indsatser i udsatte boligområder. Det gør de ved at indsamle viden om og måle effekten af de nuværende indsatser. På den baggrund rådgiver de politikere og besultningstagere samt ildsjæle og projektarbejdere i boligområderne om virkningsfulde indsatser.

CFBU er en selvejende institution under Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter med et årligt budget på 10 millioner kroner.

Konform har hjulpet med at optimere og ensarte videncenterets digitale og trykte kommunikation. 

Logo

CFBU søgte et nyt logo, der bedre kunne illustrere centerets arbejdsområde og funktion overfor deres samarbejdspartnere, bl.a. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Samtidig ønskede de, at det nye logo kunne være med til at styrke CFBU's identitet og skabe genkendelighed ved brug af en karaktaristisk typografi og farver.

Website

Med en responsive løsning, er der taget højde for brugernes forskellige skærmstørrelser og for brugere på tablets og smartphones. Designet sikrer, at brugeren altid får den mest optimale visning af fonte og billeder.

Den nye løsning giver CFBU et opdateret udtryk og får dem med på den nye digitale bølge. 

Tryksager

En stor del af CFBU's arbejde er at udgive en række rapporter, kataloger og pamfletter, der formidler den viden, som centeret indsamler og udvikler.

Konform har hjulpet med at udvikle nye InDesign skabeloner til CFBU's rapporter og guidelines til, hvordan de kan bruge den nye visuelle identitet på tværs af deres tryksager.

Logo

CFBU fungerer som en form for vejleder/vejviser for forskellige politikere og beslutningstagere i ministerier og kommuner. De søgte et nyt logo, der i højere grad kunne illustrere denne funktion og samtidig fremstå imødekommende og seriøs. Vi har indarbejdet det ønskede udtryk i logoets bomærke.

Typografi og farver

Fonten brugt til den nye identiet er 'Haas Neue Grotesk', som er en ny fortolkning af en klassisk grotesk typografi, som udover at være en brugervenlig font at læse, både fungerer godt i brødtekst og til markante overskrifter, der skal træde frem.

Responsive website løsning

Det er vigtigt, at centerets rapporter og materiale altid fremstår med optimal læsbarhed, hvad enten sitet tilgås fra en smartphone, tablet eller en desktop computer. Vi har derfor designet og udviklet en fuld responsive løsning, hvor indholdet tilpasser sig brugerens browserstørrelser.

Tryksager

En stor del af CFBU's arbejde er at udgive rapporter, kataloger og pamfletter. Udover layout og design af tryksagerne, har Konform udviklet skabeloner til InDesign og visuelle guidelines til udvikling af fremtidigt materiale. 

Kunden siger om Konform

"Vi har fået ryddet op i vores indhold og fået en enkel, brugervenlig og flot hjemmeside. Det skyldes i høj grad det gode samarbejde med Konform, der gennemgående har forædlet vores idéer og benyttet de teknologiske og grafiske muligheder til at gøre vores site så brugervenligt som muligt. Det har været en god proces med et meget tilfredsstillende og langtidsholdbart resultat.”

Nikolaj Avlund, Konsulent hos CFBU