Dansk Retursystem optimerer
kommunikationen med nyt intranet

Moderne, webbaseret løsning erstatter Sharepoint. Resultatet er meget høj brugervenlighed og dynamisk differentieret indhold til forskellige brugergrupper. 

Om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem A/S blev grundlagt i 2000 af bryggerierne i samarbejde med dagligvarehandlen.

Virksomheden er reguleret af Miljøministeriet og har to hovedopgaver:

 • at indsamle engangsemballage til genanvendelse
 • at nedbringe butikkernes omkostninger ved at modtage og sortere de tomme flasker og dåser fra pantbelagte drikkevarer

Brugervenlighed frem for alt

Flere end 500 medarbejdere i Dansk Retursystem - fra topledelse til produktionsmedarbejdere og chauffører - får nu alle fordelene ved et tidssvarende og brugervenligt intranet.

Resultatet er en moderne, webbaseret løsning, som virker på alle platforme. Designet er brugervenligt og indbydende, og indholdet bliver dynamisk tilpasset forskellige brugertyper, defineret efter medarbejdernes funktion og geografiske placering.

Relevant indhold

Der er mange typer af ansatte fordelt på 3 forskellige lokationer, alle med hver deres daglige gøremål. For at gøre intranettet mest brugbart for den enkelte, er alt indhold tilpasset ud fra målgruppe, tags og lokation.

Navigation

Dansk Retursystems intranet består af over 100 menupunter i 4 niveauer fordelt på forside, artikler og formularer. Det var vigtigt at alt indhold var tilgængeligt på alle enheder, helt fra mobil til desktop.

En løftet brugeroplevelse

Løsning har ikke blot løftet brugeroplevelsen for de mange hundreder medarbejdere, som hver dag og nat bruger Dansk Retursystems intranet på kontoret, i lastbilen eller i produktionshallen. Også de medarbejdere, som har ansvaret for opdatere intranettet, nyder godt af den nye løsning.

Søgning

Søgningen er optimeret til at søge på tværs af alt indhold på intranettet. Den finder alt fra medarbejdere, nyheder, formularer, artikler og søger helt ned til specifkke tekststrenge i eksterne word og PDF dokumenter.

Formular

Mange medarbejdere kræver meget vedligeholdelse. For at hjælpe denne situation for både administrationen såvel som produktiontion, er der udviklet et nemt og sikkert formular system, hvor vigtig information kan skifte hænder.

Info skærm

Et led i det nye intranet var at gøre vigtige nyheder, begivenheder og andre informationer visuelle rundt omkring i virksomheden. Der til designede vi et specielt interface tilpasset til tv-skærme i to størrelser.

Infoskærmene er centralt placeret på Dansk Retursystems afdelinger.

Nyhedsbrev

Det er vigtigt at holde medarbejdere informaret om, hvad der bevæger sig i Dansk retursystem, som et led i denne strategi benyttes der et nyhedsbrev til at informere om begivenheder, nyheder og andet relevant information.

Nyheder

En vigtig del af intranettet er at holde alle de ansatte orienteret om hvad der sker i og uden for virksomheden. Dertil er der lavet et omfattende nyhedsflow bestående af 3 typer af nyheder.

Responsive

For at imødekomme at de ansattes behov for at kunne tilgå intranettet der hvor de befandt sig, er det lavet som en responsive løsning. Mange chauffører har ikke adgang til en computer da de er på farten og derfor var det vigtigt at tilpasse visningen til både mobil og tablet.

Funktioner i løsningen

 • Værktøjskasser med video, FAQ og redaktionelle sider
 • Kalender (lokationsdifferentieret)
 • Nyheder
 • Dynamiske formularer der erstatter deres oprindelige blanketter
 • Nyhedsbrev og notifikationssystem

 • Kantinemenu (lokationsdifferentieret)
 • Dagens fødselsdage (lokationsdifferentieret)
 • Medarbejderoversigt
 • Avanceret søgefunktion
 • Presseklip

Design

Designet er lavet ud fra en simpel idé om, at alle skal kunne bruge det og at det skal fungere godt på alle enheder. Derudover er der taget højde for Dansk Retursystems designguide, så det er i tråd med den overordnede identitet og skaber et trygt miljø for den enkelte ansatte.

Font

Ikoner

Farver

Kunden siger

Med Konform har vi fået en moderne webbaseret løsning til vores intranet, som er tilpasset vores virksomhed, og de behov og ønsker vi havde. Samtidig er back-end'en meget brugervenlig. Det letter vores arbejde i kommunikation betydeligt og gør det muligt i højere grad at inddrage andre afdelinger i det daglige arbejde med intranettet

Eva Katharina Max Andersen, Kommunikation